Vítejte na kouzelném místě plném kvalitní přírodní kosmetiky. Složení všech produktů jsme už zkontrolovaly za vás. ❤️ Kristi a Liduš

Kompletní péče pro zralou a citlivou pleť

Jedním z dotazů, který nám přistál v našem produktovém poradenství, byl od paní Lucie:

"Je mi 40 let a celý život jsem bojovala s akné a měla smíšenou/mastnou pokožku. Postupem času jsem dosáhla toho, ze nyní mám velmi, velmi citlivou pleť s narušenou ochranou. Začervenalou se suchými plotnami na tvářích a se sklonem k pigmentovým skvrnám. A samozřejmě už i vrásky. Ale to vem čert, hlavně mít pokožku zase zdravou. Teď citlivě reaguje i na zimu. To dřív nebývalo. A mám ji hodně dehydratovanou.
Jsem zvyklá používat ráno a večer čisticí krém s jemným peelingem, denní/noční krém. Oční mi způsobil silnou reakci na víčkách. Občas hydratační masku. Nyní vše od Mary Kay."

 

Tento příběh je hezkou ukázkou toho, co se velmi často stává po dlouhodobém používání konvenčních přípravků pro mastnou a aknózní pleť. Vysušující čisticí gely, odmašťující tonika s alkoholem, krémy s "prázdným" složením, které pleť ani trošku nepohladí, stahující masky proti akné, agresivní mechanické peelingy.

Po pár letech to přirozená ochranná bariéra pleti vzdává, už nemá sílu bojovat. Podráždit ji dokáže prakticky cokoliv. Nová kosmetika, vítr, mráz, sluníčko. Nedokáže v sobě udržet vodu a tak působí mdle, unaveně, bez vody, bez života. Často nemusí být suchá, ale může se naopak nadměrně mastit. Mastná a zároveň pnoucí pleť? To je paradox, že?

Poznáváte se v tom?

Pro naši zákaznici jsem vybrala produkty určené pro velmi citlivou pleť. Tedy takové, ve kterých nenajdete silné aktivní látky a obsahují minimum esenciálních olejů. To, co popisovaná pleť potřebuje, je co nejjemnější čištění pleti, dostatek hydratace, posilnění přirozeného ochranného filmu pleti a minimálně v létě spolehlivá UV ochrana. 

 

kompletni-pletova-pece-pro-zralou-a-citlivou-plet

 

1. ODLÍČENÍ/ČIŠTĚNÍ + TONIZACE

Za nejjemnější způsob čištění pleti považuji čištění hydrofilními oleji. S těmi pleť nejen odlíčíte, ale i dobře vyčistíte. Nejlépe fungují, když se vmasírují do SUCHÉ pleti. Jemnými krouživými pohyby postupně promněte celý obličej, oči si nechte až na konec. Tyto olejíčky většinou dokážou stáhnout i řasenku. Po důkladné masáži začněte obličej omývat teplou vodou. S tou vytvoří olej nemastné mléko, které jde ihned dolů i se všemi nečistotami. Pleť není třeba třít tamponky, po celou dobu pracujete jen se svýma rukama, což považuji pro citlivou pleť za nešetrnější způsob.

Pro zákaznici jsem zvolila čisticí olej z řady Solution od Kvitku. Tento olej je za mě úplně skvělý. Bez esenciálních olejů, takže na vůni vás určitě nenaláká, ale na to, jak funguje, bezesporu ano. Perfektně čistí pleť, neucpávává póry a přitom absolutně nedráždí.

U citlivé pleti nejsem zastáncem dvoufázového čištění pleti za každou cenu. Naopak. Myslím, že méně kroků pro ni často znamená více. Navíc hydrofilní oleje odstraňují nečistoty z pleti natolik dobře, že další produkty nejsou nezbytné. Pokud však na dvoufázovém čištění trváte, vyhovovat by vám mohl například gel Mýdlové ořechy od Dulcie, které pleť ani trochu nestahují.

Tečkou za vyčištěním pleti je její tonizace. Toner Svěží krása upraví pH pleti do správných hodnot a připraví ji na další péči. Osobně velmi ráda doporučuji tonika od značky Anela. V základu neobsahují obyčejnou vodu, nýbrž vody květové, tzv. hydroláty. Navíc v nich najdete i spoustu hydratačních, zklidňujících a regeneračních látek. Zkrátka česká tonika na světové úrovni.

 

 

2. HYDRATAČNÍ SÉRUM 

Ráno:

To je krok, který zákaznice doposud nepoužívala (a není vyloženě nezbytný), ale nedalo mi to. :-) Mrkněte na Rozjasňující esenci Hemptouch, kterou velmi doporučuji alespoň vyzkoušet ve vzorečku. Za mě je to určitě nejvýkonnější (a vzhledem k množství i nejlevnější) hydratační sérum z naší nabídky. Při delším používání dokáže pleť barevně sjednotit a dodá jí šťavnatý a hydratovaný vzhled. Při pravidelném používání vydrží minimálně půl až třičtvrtě roku.

Večer:

Vzhledem k pigmentovým skvrnám jsem paní na noc z naší nabídky doporučila vyzkoušet Phyto-retinol elixír s bílým čajem od Ere Perez zaměřený přímo na tento problém. Pokud by paní na pigmentové skvrny netrpěla, mohla by Rozjasňující esenci používat i v rámci své večerní rutiny.

 

 

3. HYDRATAČNÍ KRÉM

Na zimní období byl jasnou volbou Rich Day cream od By Mukk, který více než rok používám já i ségra Kristi. A musím říct, že je opravdu bezkonkurenční! Však všechna ta krásná hodnocení na e-shopu mluví za vše. Krásně pokožku hydratuje a vyživí. Pleť je po něm "naducaná", spokojená. A tento pocit jí vydrží opravdu dlouho. Krém se dá použít na den i na noc. Od krému odebíráme i vzorečky - pokud o něj máte zájem, napište si o vzorek, prosím, do poznámky k objednávce.

Na léto se uvidí, zda bude pleť volat po lehčím krému. Kdyby ano, mohl by pleti pasovat Vyživující krém Hemptouch, který je lehčí konzistence, než By Mukk.

 

 

4. OČNÍ KRÉM

Z očních krémů je skvělý ten od Mylo, Růže a třešeň. Já sama ho používám od loňského léta a jsem z něj stále nadšená. Je výživný tak akorát, hezky se vstřebá, má jemnou vůni, ve které cítím jemně marcipán (to ten třešňový olej v pozadí). A kdyby vás zajímalo, zda a proč je oční krém vůbec nutné používat, koukněte sem.

 

 

5. SPF KRÉM

Pigmentovým skvrnám je ideální předcházet, a to kvalitní SPF ochranou. Ale rozumím, že ne vždy je za jejich vznik zodpovědné jen sluníčko. Často jsou to hormonální změny přicházející s věkem nebo po porodu. Každopádně kvalitní pleťový SPF krém se hodí vždy. Já pro naši zákaznici vybrala Eco by Sonyu. Nanést jej můžete buď hned po hydratačním séru, nebo jej navrstvit až na pleťový krém. Záleží na tom, co bude pleti více vyhovovat.

 

 

6. PEELING

1x do týdne doporučuji tuto peelingovou pleťovou masku s vitamínem C a mořskými řasami By Mukk. Pravidelný peeling je důležitý proto, že odstraňuje odumřelé buňky a tím čistí póry. Díky tomu je následná péče efektivnější. A je taktéž skvělý k redukci a zesvětlení pigmentových skvrn. Nechá se na pleti jen působit a pak se smyje.

 

 

7. PLEŤOVÁ MASKA

Pokud by zákaznice chtěla, může péči doplnit i maskou. Já osobně hlasuji buď pro zklidňující a hojivou od Dulcie, nebo Good Barrier masku od By Mukk. Máme na obě skvělé ohlasy a moc ráda je doporučuji pro citlivou pleť. Krásně pleť hojí, dostanou ji do pohody a posilní její přirozený ochranný film. Good Barrier maska pleť oproti Dulcii výrazněji hydratuje a lehce vypíná. Je tudíž vhodnější pro zralejší pleť.

 

 

Závěrem mě napadá ještě jeden tip pro pleť, která trpí na barevné nerovnosti, chybí jí šťáva a celkově působí mdle a unaveně. Samoopalovací vodička Eco by Sonya. Vytvoří na obličeji přirozeně vypadající opálení a v rámci možností zamaskuje barevné disbalance. Já jí říkám tekutý BB krém. :-)  Vodička se aplikuje ráno nebo večer na vyčištěný obličej, nechá se chvilku zaschnout a poté můžete pokračovat ve své obvyklé pleťové rutině. Vodička je opravdu "blbuvzdorná" - není potřeba bát se fleků nebo nepřirozeného oranžového odstínu.

 

 

Věřím, že doporučené produkty paní Lucii pomohou tzv. hodit pleť do pohody. Pleť by neměla trpět nedostatkem hydratace, pnutím, suchými ložisky či začervenáním. Měla by být na omak hebká, působit zdravě a sjednocenějším dojmem. Viditelné výsledky se většinou dostaví po 4 týdnech pravidelné péče. To je doba, za kterou se postupně obnoví všechny buňky svrchní vrstvy pokožky a lze na nich pozorovat a hodnotit, jak nová pleťová rutina funguje. Držím palce!

 

PS: Po týdnu nám od Lucky přišla tahle zpráva:

"Dobrý večer, Kristi a Liduš, když jsem vám před týdnem v neděli psala s žádostí o pomoc s výběrem vhodné kosmetiky, tak jsem jednak byla mile překvapena rychlou reakcí a ještě víc tím, že už v pátek jsem měla kosmetiku doma. Dnes je to pět dní, co vaše produkty používám a Liduš mi sestavila něco úžasného. Já stále čekám, kdy moje super citlivá pleť zareaguje a ono nic. Ani jednou žádné štipknutí, pnutí, nebo suché ložisko. Ani začervenání. Pleť si tak nějak "chrochtá" i v těch mrazech. Takže moc dekuji, dvacet let bojuji s kosmetikou a tohle je pro me z říše snů." Lucie

 

Pro mě ta nejlepší odměna a zároveň důkaz, že správně zvolená přírodní péče opravdu funguje! 

 

- Liduš