Vítejte na kouzelném místě plném kvalitní přírodní kosmetiky. Složení všech produktů jsme už zkontrolovaly za vás. Kristi a Liduš ❤️

Jak dodat pleti šťávu?

Mnoho z nás má zejména po zimně pleť zašedlou, unavenou, bez života. I s takovou pokožkou se ale dá pracovat a vykouzlit z ní pleť šťavnatou, barevně sjednocenou a na pohled zdravou! ✨ Máme pro vás 6 skvělých tipů, jak na to.

jak-dodat-pleti-stavu_2

 

1. HYDRATUJTE

Kvalitní hydratační krémy nejsou žádným objevem, nýbrž základním produktem v péči o pleť. Ne každý krém však kromě zajištění základní hydratace a výživy dodá pleti i šťavnatý vzhled. My se ségrou milujeme Rich day cream od By Mukk, který to umí na jedničku. Je vhodný zejména pro normální, suchou a zralou pleť. Ta je po něm "naducaná" a okamžitě po nanesení ožije. Ale i jeho lehčí brácha je úžasný a bude vyhovovat smíšené a mastné pleti.

Dalším skvělým produktem k podpoření hydratace pleti jsou hydratační séra. Jedná se o produkt, který ve vaší pleťové rutině možná zatím nemá své místo. Garantujeme vám však, že pokud vyzkoušíte Rozjasňující esenci Hemptouch, rychle se to změní. Tato "voda živá", jak jí s oblibou nazýváme, je určitě nejvýkonnější (a vzhledem k množství i nejlevnější) hydratační sérum z naší nabídky. Při delším používání dokáže pleť barevně sjednotit a dodá jí šťavnatý a hydratovaný vzhled.

 

 

2. PRAVIDELNĚ PEELINGUJTE

Důležitý bod zejména pro ty z vás, které pravidelně nenavštěvujete kosmetičku. Póry se i při správném čištění časem zanáší a sebelepší produkt se přes zaneřáděné póry nedostane tam, kam má. Ano, i tohle může být jedním z důvodů, proč se vám může zdát, že některé produkty nemají takový efekt, jaký jste očekávaly.

Určitě koukněte na Šetrný enzymatický peeling a Hloubkový peeling s dvojím účinkem, oboje od Dulcie. Úžasná je rovněž peelingová maska s mořskými řasami od By Mukk. Všechny tyto peelingy ocení i citlivější pleť.⁠

Ačkoliv exfoliace má v péči o pleť své místo, nedoporučujeme to s její frekvencí přehánět. Suché, citlivější pleti postačí peeling 1x za týden/10 dnů. Normální, smíšená, mastná pleť si jej může dopřát častěji, určitě však ne více, než 3x do týdne (pokud mluvíme o jemném peelingu, silnější nanášejte 1x týdně). V případě, že je vaše pleť ekzematická a velmi citlivá, vyhněte se peelingu úplně. Můžete místo něj vyzkoušet jemnou masáž konjakovou houbičkou, ale vynechte ekzematická ložiska.

 

 

3. ZAŘAĎTE DO PÉČE CÉČKO

Koukněte např. na sérum s vitamínem C od Kvitku nebo antiage Serum of Plenty od Eco by Sonyi. Céčko toho umí opravdu hodně - od působení proti akné a urychlení hojení jizviček po něm, přes lehké vyhlazení jemných vrásek, redukci pigmentových skvrn až právě po sjednocení a rozzáření zašedlého tónu pleti.⁠

 

 

4. SAMOOPALOVACÍ KOUZELNICE

Legendární produkt od Eco by Sonya, samoopalovací vodička Face Tan Water, vykouzlí přes noc přirozeně opálený a zdravý vzhled pleti. ⁠My jí říkáme tekutý BB krém. :-) Nemusíte se jí bát ani v případě, že trpíte na akné a máte pleť náchylnou k ucpávání póry - přesně pro takový typ pleti byla totiž původně stvořena.

Vodička se aplikuje ideálně večer tamponkem nebo prsty na vyčištěný obličej, nechá se chvilku zaschnout a poté můžete pokračovat ve své obvyklé pleťové rutině. Face Tan Water je opravdu "blbuvzdorná" - není potřeba bát se fleků nebo nepřirozeného oranžového odstínu.

 

 

5. NAMLETÝ ROH JEDNOROŽCE

Aka krémový rozjasňovač Falling Star od Ere Perez. Chtěly jsme vám ho trochu přiblížit, popsat, jak je úžasný a co všechno umí. Ale zákaznice Zuzka to všechno shrnula za nás v této krásné recenzi:

"Tak tohle je chameleon, ze kterého se stane závislák! Velmi příjemná textura, krásná vůně a dělá totálně přirozený svěží vzhled. Nečekejte třpytky, oslní vás lesklým finishem."

 

6. OBLIČEJOVÁ JÓGA

Na závěr pro vás máme tip na metodu, ke které si nemusíte kupovat žádné kosmetické pomůcky nebo produkty. No vlastně... Bude vás stát 5 minut vašeho drahocenného času denně. Ale rozhodně se vyplatí! Řeč je o obličejové (face) józe v kombinaci s obličejovou masáží, při níž si vystačíte s nejdokonalejším nástrojem, a tím jsou vaše ruce.

Jednoduché sestavy posilovacích cviků v kombinaci s masáží obličeje rozproudí lymfatický oběh. Zbaví vás otoků v obličeji, "pytlů" pod očima, pozvednou povadlé kontury tváře. Cvičením se pleť také intenzivně prokrví. Dostane se k ní více živin a pleťové přípravky se do rozprouděné pleti lépe vstřebají. Zkrátka a dobře - obličejová jóga a masáž je takovým přirozeným liftingem, který vede k dlouhodobému oživení pleti a dodání svěžího vzhledu. Pleť je na pohled pevnější a výrazné vrásky, jako je mračivka či nosoretní rýhy, se jeví mělčí.

Pokud chcete, můžete obličejovou masáž posunout na vyšší level a doplnit ji některým z Gua Sha kamenů nebo Face Rollerů. Tyto "masážítka" se dají použít i nasucho, ale mnohem lepší je vzít si na pomoc pleťový olejíček. Ideálním kouskem z Borůvkového kopečku je Obnovující antioxidační olej Hemptouch. Masáž s ním bude okamžitě povýšena na aromaterapeutický zážitek, jenž vás vystřelí do marcipánového nebe.

 

 

- Kristi & Liduš⁠