Vítejte na kouzelném místě plném kvalitní přírodní kosmetiky. Složení všech produktů jsme už zkontrolovaly za vás. Kristi a Liduš ❤️ Pouze dnes - 20 % na značky Hemptouch, Ere Perez a Yage s kódem NAROZENINY20 🥳

Hemptouch: konopná kosmetika pro problematickou a extrémně citlivou pleť

Silvija Špehar a Marko Sladič, zakladatelé značky Hemptouch, se v roce 2014 rozhodli, že začnou vyrábět terapeutické pleťové přípravky na bázi extraktů z konopí, aby pomohli lidem s extrémně citlivou a problematickou pletí. Silvija k tomu říká, že měla vždy velmi citlivou pokožku, přestože se snažila používat ty nejšetrnější produkty. Její zoufalství jí dodalo odvahu zkusit si vyrobit kosmetiku vlastní. A sáhla rovnou po těch nejjemnějších ingrediencích, u kterých je velmi nízká pravděpodobnost alergické reakce (měsíček, levandule, heřmánek, bambucké máslo, konopný olej) a zároveň vysoká šance, že složky budou kůži ulevovat a dokonale ji hojit.

Úspěch byl takřka okamžitý, a tak začala vyrábět pleťové přípravky i pro své známé, stejně nešťastné, jako byla původně ona - s extrémně citlivou pletí, kteří nemohou používat klasické konvenční produkty z drogerie a jejich kůže reaguje hystericky i na čistou vodu. Marko měl na druhé straně zkušenosti s průmyslovým pěstováním konopí a bylo to už docela dlouho, co vysadil několik polí pro první experimentální sklizně. Proto dali tihle dva hlavy dohromady a tadááá - vznikl kosmetický skvost jménem Hemptouch [hemptač], čili v doslovném angl. překladu „dotek konopí“.

blog-hemptouch

 

Hemptouch začal nejdříve s jedním produktem - zklidňujícím balzámkem na pokožku. Pozitivní zpětná vazba od prvních zákazníků pomohla Hemptouch vytvořit terapeutickou řadu pleťových balzámů a krémů. Nadšená doporučení a poptávka se mezi lidmi šířily jako lavina. Každý má totiž mezi svými přáteli, nebo rodinou někoho s kožním problémem. A Hemptouch je právě výborná pro péči o přecitlivělou, suchou, ekzematickou, aknózní a jinak problematickou pokožku (lupénka, dermatitida, atopický ekzém, keratóza, aj.). Pokud jste nešťastní z hledání šetrné kosmetiky a pořád ne a ne trefit tu pravou, u Hemptouch budete na 100% úspěšní!

 

Co je ale na Hemptouch tak zázračného, že dokáže pomoci i těžkým případům, které jsou odkázány už jen na nebezpečné kortikoidové masti a léky?

Nejdůležitější je pochopit hlavní myšlenku, ze které filozofie Hemptouch vychází. A totiž, že nejlepší způsob, jak pomoci naší pokožce, je povzbudit ji, aby si pomohla sama. V Hemptouch věří, že máte být vděční za svou citlivou kůži, protože to znamená, že je vaše pokožka obzvláště opatrná a dobře vás chrání. Vše, co dáváte na kůži, vstupuje i do těla. A funguje to samozřejmě i v opačném směru. Proto je důležité pro udržení zdravé a mladistvé pleti pít hodně vody a používat zdravé nenasycené oleje (jako právě konopný). Citlivá pokožka reaguje odmítavě na agresivní ošetřování na bázi běžných kosmetických chemikálií, alkoholu a konzervantů, protože ničí její už tak křehkou rovnováhu. Prakticky vše, co vaše kůže potřebuje, aby zůstala zdravá a krásná, je každodenní jemná masáž, správná kombinace olejů, másel a bylin a pravidelná hydratace.

 

V kosmetice Hemptouch se používají 3 klíčové složky konopí – konopný olej, kanabinoid a konopný hydrolát.

  • Konopný olej je považován za nejkompletnější olej v přírodě. Je to dáno dokonalým poměrem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Jedinečné složení oleje pokožku hluboce zvlhčuje a nekomedogenní struktura neucpává póry, čímž se olej stává vhodnými i pro péči o mastnou a smíšenou pleť. Olej na pokožce také vytváří přirozenou bariéru, která jí umožňuje udržet si vlastní vlhkost.

  • Kanabinoid je řešením pro kůži, která už neví, kudy kam a volá o pomoc silným svěděním, vyrážkami a zarudnutím. V takovém případě je vynikajícím spojencem, protože vyvažuje fungování organismu, podporuje komunikaci mezi buňkami, zmírňuje autoimunitní reakce a vyrovnává stres.

  • Konopný hydrolát je vzácná květová voda, která urychluje mikrocirkulaci v pokožce, stimuluje ji a zlepšuje vzhled pórů. Díky řadě pozitivních účinků, které hydrolát má, jej Hemptouch používá jako základní přísadu pro všechny své pleťové krémy namísto vody.

 

Všechny produkty Hemptouch jsou zcela přírodní, bezlaktózové, bezlepkové, veganské a košer. Nepoužívají GMO, pesticidy, herbicidy, fungicidy, parabeny, chemická hnojiva, ani jiné chemické přísady. Obzvláště šetrný proces extrakce CO2 také zajišťuje, že extrakty později obsahují maximální množství kanabinoidů a dalších léčivých látek z konopí. Protože je ale kosmetika Hemptouch bez chemické konzervace (čímž se ještě více eliminuje případná alergie), nevydrží jejich produkty otevřené několik let, jako jejich "chemičtí bratříčci" z drogerie. Podle druhu výrobku je proto nutné je spotřebovat od 4 do 18 měsíců od otevření.

Hemptouch klade důraz na etický a udržitelný provoz od prvního zasetého zrníčka, až po finální produkt. V každém kroku si uvědomuje svou odpovědnost vůči planetě i lidem, vždy si vybírá přírodní ingredience, jejichž původ je známý a nepoužívá složky s negativní ekologickou stopou. Taktéž se snaží, aby bylo co největší množství ingrediencí použito z místních zdrojů. Másla se vyrábí ve Slovinsku nedaleko konopných polí, což umožňuje mít velmi krátký výrobní řetězec a díky absenci složitého dopravování zboží je možné být maximálně ohleduplný k životnímu prostředí. Ne všechny použité složky jsou samozřejmě místní, protože třeba bambucké máslo se ve Slovinsku vyrábět nedá. Nicméně i tak se Hemptouch snaží hledat místní verze všech svých kosmetických ingrediencí a je u nich zaručen vysledovatelný původ.

 

Na Hemptouch jsme narazily, když jsme začaly pátrat po extrémně šetrné, ale přitom účinné kosmetice pro ty největší "citlivky". Ne, že bychom takové věci neměly v nabídce. Jenže až s periorální dermatitidou na obličeji jsem pochopila, co opravdu extra citlivá pokožka znamená. Není to žádná sranda, starat se o takovou křehotinku! 

A tak nám do cesty přišly produkty, které jsou maximálně čerstvé, s autenticky zelenou barvou a zemitou vůní konopí. Výrobky Hemptouch jsou vysoce funkční a pomohou vám zejména, pokud vás trápí:⁠

  • podrážděná, zarudlá a svědivá pleť,⁠

  • pleť uhrovitá, mastná a se sklony k akné,⁠

  • citlivá pleť trpící ekzémem, dermatitidou nebo psoriázou.⁠

 

Legendární a nejoblíbenější věcí této slovinské značky je určitě šetrný šampon a gel v jednom. Spoustě lidem už pomohl na mytí problematické pokožky hlavy, kterou trápí svědění, stroupky a lupy. Rády jej také doporučujeme dětem i dospělým s ekzematickou pokožkou jako alternativu sprchového gelu.

K čištění citlivé pleti naše zákaznice s oblibou používají čisticí emulzi. Uzdravuje a zklidňuje pleť a hlavně dokáže krásně vyčistit póry - pro zaneřáděnou pokožku s akné značka ideál. 

Jedním z nejnovějších a zároveň nejoblíbenějších počinů Hemptouch je hydratační rozjasňující esence. Do pleti se doslova vpíjí před očima. Zanechá ji dokonale šťavnatou, projasněnou, zpevněnou a hlavně hydratovanou. Pokud by se něco dalo nazvat "vodou živou" pro vaši pleť, byla by to právě tahle kouzelnice.

Jste-li milovníky minimalistické péče o pleť, určitě nepřehlédněte jemný balzám, který je hypoalergenní a využije jej celá rodina. Je vhodný jako první pomoc v lékárničce na odřený nos od rýmy, popraskané rty, popáleniny, ekzémy, nebo pro běžnou kosmetickou péči - můžete s ním ošetřit pleť i celé tělo kdykoli během dne, nebo po koupeli. A klidně po balzámu sáhněte i při odličování a čištění pleti. 

 

Produkty Hemptouch