Vítejte na kouzelném místě plném kvalitní přírodní kosmetiky. Složení všech produktů jsme už zkontrolovaly za vás. ❤️ Kristi a Liduš

Biorythme: Výrobce nejoblíbenějších deodorantů vyráběných v Česku

Značka Biorythme vznikla v roce 2016 jako ztělesnění jednoho velkého snu desetileté holčičky, která se propracovala od dětské výroby kytičkových rtěnek, přes malované kosmetické katalogy až k vlastní značce kosmetiky. Přesně tak by se dal v jedné větě shrnout zrod ryze české, ručně vyráběné kosmetiky, kterou má na svědomí sympatická Aneta Adamčíková. Kosmetika pro ni byla odmalička velkým koníčkem a vášní, proto není divu, že jí v dospívání přizpůsobila i volbu školy a později i profese. Vystudovala totiž chemii na VŠCHT a ještě před několika lety pracovala pro zavedenou kosmetickou značku právě jako chemik.

"Biorythme" je francouzské slovo a v překladu do češtiny znamená "biorytmus". Aneta chtěla, aby pro ni měl název hlubší význam a nešlo jen o náhodný výraz, který bude dobře vypadat na obalech. Na biorytmech stojí celá moudrost přírody - odráží v sobě koloběh života zvířat a lidí, řídí se jimi veškeré bytí. Slovo Biorythme se zdálo jako dokonalé spojení, v němž je obsaženo vše podstatné. A mluvnická vsuvka pro ty z vás, kteří si nejsou jisti výslovností - Biorythme se čte tak, jak se píše.

Kdy přesně ale přišel zlom, který mladou ženu motivoval postavit se na vlastní nohy a odvážně si splnit svůj dětský sen? Jak Aneta často v rozhovorech vypráví, s výrobou prvních opravdových kousků kosmetiky začala koketovat v době, kdy pro sebe sháněla funkční přírodní deodorant a nedařilo se jí na trhu nic použitelného najít. Buď deodoranty obsahovaly zdraví škodlivé látky, které odmítala používat, nebo bylo složení sice 100% přírodní, ale ve výsledku absolutně nefunkční. Nic mezi tím. A tak se rozhodla vyrobit si deodorant vlastní. Dnes je tomu už devět let, kdy spatřil světlo světa deodorant s vůní pačuli, který po několika úpravách a obměnách nabízí značka Biorythme dodnes.

Navzdory nepříliš širokému sortimentu ale slaví značka ohromný úspěch a její obliba strmě roste! Postavila totiž strategii na dokonale vymazlených recepturách deodorantů, které jsou zároveň hlavním tahákem a chloubou Biorythme. Jde o unikátní produkty, které se díky vysouvací tyčince snadno používají, jejich složení je tvořeno ze 100% přírodních ingrediencí a hlavně - fungují! Důkazem budiž stále se rozšiřující zástup spokojených zákazníků, kteří by na "deošek" bez váhání přísahali a kupují jej opakovaně. Důkaz? V roce 2018 prý Aneta zlomila číslo 30 000 vyrobených kusů! Závratný počet, když si uvědomíte, že všechny deodoranty vyrábí sama a ručně, viďte?

 

 

Kosmetika Biorythme se vyrábí v malých šaržích, aby se k zákazníkům vždy dostal co nejčerstvější produkt. Aneta pro svou kosmetiku vybírá ty nejkvalitnější suroviny, dodavatele si pečlivě ověřuje a zná původ u všech surovin, které používá. Dokonce i to, kde rostliny pro esenciální oleje vyrostly a jak byly zpracovány. Mimo jiné se ve složení můžete setkat například se zastudena lisovanými oleji - melounovým, malinovým, nebo chia. Okouzlující vůně míchá z několika desítek druhů čistých esenciálních olejů. Základ mnoha výrobků tvoří kakaové máslo v potravinářské kvalitě. Například u deodorantů dává Aneta přednost právě kakaovému máslu (ač je výrazně dražší), protože podle ní není tak mastné, jako kokosový tuk.

Zvláštností Biorythme je, že kosmetika je tzv. samo-konzervační. To znamená, že receptury jsou vyvinuty tak, aby do produktů nebylo nutné přidávat konzervanty. Jedním ze způsobů, jak takový produkt vyvinout, je úplně se vyhnout použití vody. Jakmile totiž kosmetika obsahuje vodu, je třeba ji konzervovat, aby se v ní nezačaly tvořit bakterie. Konzervační a antioxidační účinky mají v tomto případě na svědomí určité esenciální oleje nebo vitamin E.

Biorythme má 100% rostlinné složení. Je tedy vhodná pro vegetariány a některé produkty bez obsahu medu a včelího vosku i pro vegany. V této kosmetice nenajdete chemikálie jako parafín, vazelínu, SLS/SLES, nebo palmový olej. 

Značka Biorythme je naší srdeční záležitostí. Tvoří ji, stejně jako Borůvkový kopeček, také dvě sestry a co jsem tak pochytily, jsou to stejně nadšené workoholičky, jako my dvě. :-)

A závěrem potěšíme všechny, kteří se snaží žít co nejudržitelnějším způsobem. Nově Biorythme přichází s papírovými obaly (ty nejsou mimochodem vyrobeny v Číně, ale, voilà, v Evropě!).

 

Produkty Biorythme